Om mig

Jag som driver Celebrate Development heter Sandra Mårtensson och är diplomerad coach (ICF) med utbildning inom positiv psykologi, samt kandidatexamen i socialantropologi och internationella relationer. Jag har så länge jag kan minnas varit intresserad av personlig utveckling och livets stora frågor. Vad är meningen med just mitt liv? Hur kan jag leva ett mer meningsfullt och lyckligt liv? Hur lär man sig att leva igen efter djup sorg eller annat trauma? Men också mer konkreta frågor, som hur vi bäst balanserar jobb och vardag under de vab-fyllda småbarnsåren och hur vi skyddar oss från utmattning och utbrändhet.

Jag brinner verkligen för utveckling, och det har också varit den röda tråden i min karriär. I tio års tid har jag arbetat med global utveckling, som projektledare och kommunikatör på olika biståndsorganisationer. Parallellt med det har jag alltid haft ett stort intresse för personlig utveckling. För mig är meningen med livet att vi ska lära oss så mycket som möjligt om hur det är att vara människa, och att vi ska leva på ett sätt som gör oss lyckliga. En genuint lycklig människa sprider gott omkring sig, och jag tror att det är så vi alla kan göra världen lite bättre, genom att försöka vara så bra medmänniskor som möjligt.

Celebrate Development är till för dig som vill ha stöd för de förändringar du vill göra i ditt liv. Antingen bara genom att få inspiration och tips på övningar här på webben, eller i coachande samtal. Jag hoppas kunna bidra till att du får nya perspektiv på dig själv och ditt liv. Om du vill hjälps vi också åt att utforska dina drömmar, och sätter upp handlingsplaner för att nå dit.

Mina hjärtefrågor och de områden där jag har mest erfarenhet är:

  • förebygga stress/ta sig ur utmattning
  • bygga upp en starkare självkänsla
  • identifiera relationsmönster, med fokus på destruktiva relationer
  • genomföra livsstilsförändringar i allmänhet

Det är självklart väldigt viktigt att personkemin stämmer så första samtalet är kostnadsfritt och helt förutsättningslöst. Under det samtalet går vi igenom dina mål och förväntningar med coachingen, och jag berättar kort om vem jag är och vilka metoder och verktyg jag använder mig av i coachingen.

Hör av dig för att boka ditt första samtal! Jag nås via kontaktformuläret  eller på telefon 070-479 30 58.

Sagt om mig som coach:

“Du är bekräftande och närvarande. Du har ett mjukt sätt, samtidigt som du är utmanande.”

“Samtalen har gett mig nya perspektiv, nu känner jag hopp inför min framtid.”

“Du får mig att se saker som jag inte sett förut.”

“Jag går alltid ifrån våra träffar med ny energi och en stark känsla av hoppfullhet!”

“Du är väldigt bra på att bekräfta, sätta ord på det jag beskriver, och hjälpa mig framåt. Det är skönt att veta att jag inte är ensam i det jag går igenom.”

Det går självklart bra att komma i kontakt med en tidigare klient till mig, hör bara av dig så förmedlar jag kontakt.

Min story:

Även innan jag utbildade mig till coach så har jag jobbat med min egen personliga utveckling. För mig blev det livsviktigt för ca 12 år sedan, då jag befann mig i en djup depression. Jag såg ingen anledning att leva längre, såg ingen mening med mitt liv, eller med någons liv egentligen. Men djupt inom mig hörde jag en svag röst som viskade att jag skulle fortsätta leva, att ett annat lyckligare liv väntade på mig, längre fram. Jag valde att lyssna på den rösten, och från den dagen satte jag upp som mål att jag skulle bli lycklig igen. Att jag ville vakna varje morgon och känna mig lycklig och tacksam. Jag började läsa på om lycka, och började göra övningar i tacksamhet och mindfulness. Jag såg till att komma igång med regelbunden träning. Jag satte upp rutiner för mina dagar. Jag gjorde olika personliga ceremonier hemma, där jag “avslutade” det som hade orsakat depressionen. Jag umgicks mer med de människor runt mig som verkligen gav mig positiv energi, och fasade ut relationer som inte var bra för mig. Jag träffade en coach som hjälpte mig att hitta en ljus och positiv framtidsvision av mitt liv. Jag visualiserade, mediterade och yogade. Jag hade också självklart kontakt med min vårdcentral och samtalsstöd där, vilket ju är det allra första man ska göra om man känner sig deprimerad, så att man får en professionell bedömning av hur man mår, och rätt behandling. Steg för steg kom jag tillbaka till mig själv, och till ett lyckligt liv. Jag vill inte på något sätt uppmuntra till att man bara ska försöka ta sig ur en depression på egen hand, man måste först och främst söka professionell hjälp från sjukvården. Men när man gjort det tror jag att man kan hjälpa sig själv på traven genom att backa ett steg och se på sitt liv utifrån. Om man är frisk i övrigt så finns det små och stora förändringar som kan göra underverk för ens tillfrisknande. Kroppen, själen och livet hänger ihop. Om någon del vacklar så får det effekter på övriga delar. Och stärker vi upp någon del, så spiller också det positiva över på de övriga delarna.

Efter att jag kommit igenom depressionen fortsatte jag att jobba med min personliga utveckling. Allt eftersom livets olika delar utvecklades, har jag varit tvungen att reda upp och bättre förstå olika sidor i mig själv. Dels vilket relationsmönster jag hade haft innan, och vilken slags relation jag ville ha. När jag väl träffade min sambo var jag tvungen att ta ansvar för vem jag ville vara i vår relation, och vilka av mina beteenden som jag inte ville ha med mig in i relationen. Det var verkligen inte lätt, men så viktigt för att vi skulle kunna skapa en ärlig och kärleksfull relation. Senare i livet har jag ställts inför utmattning/utbrändhet, att bli förälder och annat som kräver att man tar ett nytt grepp om vem man är och har varit. Det som är fantastiskt med personlig utveckling är ju att livet hela tiden ger oss nya situationer som vi kan se som möjligheter att utvecklas! Och att sedan fira vår utveckling, varje ny insikt eller minsta babystep i rätt riktning är värt att boosta sig själv för. Celebrate your development!