Att läka från cancer

Mina rutiner efter att jag haft cancer:
  • Jag börjar varje morgon med ljummet citronvatten, med lite elektrolytpulver och riven ingefära i. Citronvattnet hjälper kroppen att skölja bort de gifter och slaggprodukter som levern och njurarna rensat under natten.
  • Jag försöker låta det gå så lång tid som möjligt mellan middagen och frukosten, så att kroppen kan lägga nattens energi på att läka kroppen istället för att smälta mat. Därför äter jag oftast en tidig middag runt kl 17 och sedan endast citronvatten när jag vaknar.
  • Min frukost består numera enbart av en smoothie, och ibland ett kokt ägg (till skillnad från tidigare då jag alltid åt flera smörgåsar till frukost). Smoothien gör jag på mandelmjölk, linfrön och olika nötter, lite banan, frusen hackad spenat och massa bär (främst blåbär, lingon och hallon, men alla bär går bra). För lite mer mättnad har jag i proteinpulver också. Receptet kommer från Maria Borelius bok Hälsorevolutionen.
  • Jag har minskat mängden nöt- och fläskkött, och ökat mängden grönsaker.
  • Jag har lagt till en hel del kosttillskott, se lista här.
  • Eftersom jag tror att flerårig stress är en av orsakerna till att jag fick cancer, så är jag mycket mer på min vakt nu när jag märker att stressen smyger sig på. I säkert tio år levde jag i stressen dygnet runt och blev fartblind av den. Jag vande mig vid att bli förkyld av minsta lilla, att ha ständiga eksem, att ha en mage som levde helt sitt eget liv, att ha kort stubin och bli irriterad bara någon pratade långsamt, att göra allting snabbt, att få stresspåslag av varje sms, att alltid gå väldigt snabbt även om jag inte hade det minsta bråttom. Idag har jag lagt lite distans till mitt stressade jag och har lättare att se när stressen börjar komma tillbaka. Jag försöker verkligen tänka att jag har ett energikonto för varje dag, och att jag måste se till att kontot fylls på också. Jag måste tänka på det här dagligen, för det är så inbyggt i mig att gasa över min förmåga, anstränga mig bortom min ork, ta på mig mycket mer än jag egentligen mäktar mer. Därför försöker jag stämma av varje dag genom att fråga mig: "vad behöver jag idag?"
  • Utöver det så har meditation, egentid och träning blivit dagliga inslag som jag inte förhandlar bort.
Boka kostnadsfritt möte
gdpr-image
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.