Fem steg för att nå dina mål (eller How to become a Goal Digger)

För några år sedan coachade jag en vän som var trött på singellivet. Hon hade dejtat aktivt i flera år men lyckades inte hitta rätt. Det var alltid något som skavde, som gjorde att hon oftast inte träffade en dejt mer än en gång. Ibland dejtade hon någon där hon verkligen kände att det fanns potential att bli något mer seriöst, men då drog sig killen ur istället. Hon ville verkligen träffa någon, så efter några år i den här tröstlösheten gjorde vi en coachingplan för hur hon skulle nå sitt mål. Eftersom coaching till stor del handlar om att förändra något i sitt liv, att sätta upp mål och göra handlingsplaner, så tänkte jag dela med mig av min metod till er. Allt blir roligare med lite catchy namn så låt oss kalla metoden för Goal Digger-metoden!

Steg 1: Skapa din målbild! Målbilden ska vara så detaljerad som möjligt. Hur kommer det kännas när du når målet?

Steg 2: Visualisera! Dagdröm om målet så ofta du kan! Försök att verkligen känna målet i hela kroppen! Om du har svårt att göra det behöver du hoppa till steg 3 och försöka göra dig av med de hinder som står i vägen för att du ska nå dina mål.

Steg 3: Identifiera och gör dig av med hinder. Ett av de viktigaste stegen! Finns det något i din självbild som hindrar dig? Rädslor? Försök göra en grundlig granskning av alla känslomässiga hinder som kan hämma dig. Skriv ner, eller berätta högt för någon. Hitta gärna en ritual för att markera att du inte längre tänker låta de här sakerna hindra dig från att nå ditt mål. När det gäller konkreta hinder som ont om tid i vardagen eller ekonomi, så behöver du hitta sätt att hantera dessa. Vilka konkreta saker kan du göra för att tid eller ekonomi inte ska vara ett hinder? Få in dessa actions i din handlingsplan i steg 4.

Steg 4: Skapa en handlingsplan. Vad behöver du göra för att nå målet? Koka ner i delmål, sätt datum. Glöm inte visualiseringsövningar som en del i handlingsplanen.

Steg 5: Ta action utifrån din handlingsplan. Inget mål uppnås utan handling. Lägg in belöningar när du uppnått delmål, och fira alla små och stora segrar! På vägen mot målet är det lätt att ge upp, så ta gärna hjälp av någon i din närhet som kan fungera som en coach, eller kontakta en professionell coach 😉

När det gäller min vän och hennes mål att hitta en livspartner så lossnade väldigt mycket för henne när hon under vår coaching insåg att hon inte kunde se sig själv som någons flickvän. Hon var så van att vara den eviga singeln att det kändes totalt omöjligt att ens visualisera sig själv som flickvän, än mindre som någons fru eller livspartner. Hon fick i uppgift att skapa en målbild och dagligen tydligt visualisera sitt liv som flickvän. När vi hade identifierat det, och också identifierat att hon skulle försöka bli bättre på att plocka fram den flirtiga sidan av sig själv på dejter, så gick allting väldigt snabbt. Ett par dejter senare klickade det, och det är fantastiskt att kunna berätta att hon nu ska gifta sig om några månader! Självklart kunde det hänt även om hon inte använt sig av den här metoden, men både hon och jag är säkra på att coachingen bidrog till att hon så snabbt nådde sitt mål.

Lycka till på din resa att bli en Goal Digger! Hör gärna av dig sedan och berätta hur det gick!

All kärlek,
Sandra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *