Den enda fråga vi behöver ställa oss

Det finns en fråga som jag har insett fungerar så otroligt bra för att liksom kalibrera sin inre kompass. Den går att använda i de flesta situationer, för att utvärdera en relation, en kompisrelation, ett jobb, en chef, t o m ett klädesplagg eller inredningsstil. Den gyllene frågan är som jag pratar om är:

Gör det här mig till den bästa versionen av mig själv? 

Man kan förstås omformulera lite som man vill: blir jag en bättre människa av den här relationen? Kommer mitt bästa jag fram? Hitta en formulering som fungerar för dig. Syftet med den här frågan är helt enkelt att vi ska prioritera sådant som verkligen tar fram det bästa i oss. Den där vännen som du blir allra roligast med, kollegan som alltid får dig att komma fram med nya kreativa idéer, eller klädesplagget som du känner dig som snyggast i. Genom att ha den här frågan med oss i bakhuvudet får vi en bra inre kompass för att prioritera det i livet som verkligen får oss att blomma, och också skala bort eller prioritera ner det som inte tar fram det bästa i oss.

Frågor för reflektion:

  • När blir du den bästa versionen av dig själv? Gör en lista on top of your head, och blanda människor, kläder, platser, jobb, aktiviteter för att få fram en riktig powerlista med saker som boostar din bästa version.
  • Finns det saker och människor i ditt liv just nu som är långt ifrån att kvala in på powerlistan? Fundera på om du behöver göra något åt det. Hur mycket utrymme ger du till det som inte stärker dig?

All kärlek!
Sandra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *