44595576_104631583842683_6066662721085362674_n

Mina topp-tre verktyg för min personliga utveckling är dessa: meditation, tacksamhet och att skriva dagbok. .
Meditationen för att stilla tankarna, bli mer närvarande och liksom samla min energi. Hitta fokus. Komma tillbaka till mig själv. Allt det gör meditationen för mig. Yoga är ett sätt att meditera för mig, men oftast sitter jag bara rakt upp och ner, andas som vanligt och försöker att tömma sinnet på tankar. I korta glimtar lyckas jag hitta en paus mellan tankarna. En tyst, stilla stund, som att hitta en spegelblank sjö av stillhet i djupet av själen. .
Tacksamhet är ett otroligt kraftfullt sätt att vända negativa tankemönster. Fantastiskt att ta till om man har en dålig dag eller om något jobbigt händer. Det finns nästan alltid något att vara tacksam över, om så bara en varm kopp kaffe eller att man hann med bussen imorse. Det viktiga är att se på sitt liv med den blicken, leta efter det man har att vara tacksam över. Om man övar upp sin förmåga att känna tacksamhet så ökar sannolikheten att vi faktiskt känner oss lyckliga och tillfreds med våra liv. .
Att skriva dagbok är mitt tredje verktyg, och det som följt mig längst i livet. Jag har skrivit dagbok mer eller mindre regelbundet sedan jag var i tioårsåldern. I dagboken måste jag sätta ord på vad jag känner, ocensurerat, och sedan reflektera kring varför jag känner som jag gör. Dagboksskrivandet är på så sätt terapeutiskt, och det ger ofta nya insikter till vem jag är. Som ett pågående samtal med mig själv. Dessutom är det ju intressant att kunna gå tillbaka och läsa dagböcker från tidigare perioder i livet. Om inte annat för att inse att man faktiskt har utvecklats sedan dess. .
Vad är viktigast för din personliga utveckling? Och ser du till att få tid för det i din vardag? ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *